Cămările ticsite cu siropuri şi gemuri, rafturile pline de bulioane şi garniţele pline de cărnuri puse la unsoare ţineau locul supermarket-urilor de astăzi. În lipsa cuptoarelor cu microunde, a produselor semipreparate sau comenzilor acasă, universul gospodinelor se învârtea în jurul "cuisine parfaite", aşa cum le plăcea lor să se laude musafirilor strâşi la masa din salon.
Citeşte mai multe reţete din rubrica "Secretele bunicii".
Niciunei dudui cu ştaif nu îi lipsea din bibliotecă volumul "Buna Menajeră - Carte de bucate, practică", scris de doamna Ecaterina Colonel Steriad, BIBLIA oricărei gospodine care se respectă. Veche de mai bine de 100 de ani, cartea de bucate a ajuns în redacţia feminis.ro, iar redactorii noştri au spicuit pentru dumneavostră o serie de reţete delicioase, ca la bunica acasă.
Descoperă o reţetă deosebită, de pătlăgele vinete umplute cu orez, şi te vei bucura de gustul minunat al unui preparat de post.
"Ia pătlăgele potrivit demari, scobeşte-le, sărează-le, şi lasă-le să stea un pătrar de oră; apoi opăreşte-le cu apă clocotită şi lasă-le să se scurgă.
Pregăteşte orez cu puţină ceapă prăjită înăuntru, o mână de pâine pisată, piper, sarea necesară, trei linguri de untdelemn şi o lingură de bulion de pătlăgele.
Amestecă bine toate acestea şi umple pătlăgelele; apoi aşează-le în tingire, toarnă deasupra lor sosul dela două cepe prăjite, strecurrat de mai înainte şi dat prin sită (dacă vrei, şi o lingură de bulion de pătlăgele), apă până ce va trece de două degete deasupra şi şase sau opt linguri de untdelemn; înăbuşeşete tingirea şi las-o să fiarbă până ce va scădea."
Vă dorim poftă bună!