Ouă Benedict
Din seria mic dejun, astăzi avem în meniu ouă fierte în stil românesc, dar servite franțuzesc.
1 lingură oțet, 2 ouă, 2 felii de pâine, sare, apă
1. Se decupează cercuri din feliile de pâine, folosind un pahar, și se prăjesc pe ambele părți.
2. Se spală ouăle și se sparg într-un bol, dar se lasă gălbenușul întreg.
3. Se aduce la punctul de fierbere o oală cu apă, în care se pune sare și lingura de oțet.
4. Se adaugă ouăle în oală când apa începe să fiarbă, de la distanță cât mai mică, pentru a cădea drept, cât mai jos, unde pot fi aranjate ușor cu ajutorul unei linguri.
5. Se fierb ouăle aproximativ 2 minute, pentru a rămâne moi și timp de 5 minute pentru a obține o textură cremoasă, în funcție de preferințe.
6. Se adună ouăle cu ajutorul unei spumiere și se așază peste pâinea prăjită.
Tips: Se poate adăuga bacon, brânză sau sos la alegere.