Ouă cu bacon prăjit în bol de cartof
Ouăle prăjite cu cartofi şi bacon reprezintă o masă consistentă pentru mulţi dintre noi, mai ales atunci când nu avem prea mult timp la dispoziţie să petrecem în bucătărie.
2 cartofi mari, copţi în coajă, o lingură de unt, 2 ouă, 2 felii de bacon, prăjit şi tăiat cuburi, 2 linguri de brânză Cheddar sau Gouda, o lingură de pătrunjel, tocat mărunt, sare şi piper.
1. După ce ai spălat cartofii şi i-ai copt bine cu tot cu coajă, scoate cu o lingură miezul din ei, ca în imaginea de mai jos, dar ai grijă să nu îl subţiezi prea tare.
2. Pune câte jumătate de lingură de unt în fiecare cartof, iar apoi sparge cu grijă ouăle şi dă-le drumul în bolul din cartof.
3. Ornează cu bacon, brânză şi pătrunjel şi asezonează cu sare.
4. Bagă la cuptor ouăle şi baconul în boluri de cartofi şi lasă-le să coacă pentru 20 - 25 de minute sau până când vezi că ouăle sunt bune pentru a fi mâncate.
Poftă bună!
Sursa: gimmesomeoven.com Articolul anterior Porumb copt cu unt Articolul următor Iahnie de fasole roşie cu muşchi de porc afumat