Cartof umplut cu unt şi bacon
Dacă îţi plac cartofii şi vrei să îi prepari altfel decât o faci de obicei, trebuie neapărat să încerci această reţetă.
3 cartofi mai mari, de preferat lungi, jumătate de pachet de unt de la frigider, 3 felii de bacon, 50 g de smântână cu 12 % grăsime, sare, piper şi o ceapă verde.
1. Spală bine cartofii cu tot cu coajă şi taie-i feliuţe, ca în imagine.
2. Feliază şi untul şi introdu fiecare felie între feliile de cartof.
3. Condimentează cu sare şi piper, unge o tavă cu ulei, aplică o hârtie de copt pe care aşază cartofii şi bagă-i la cuptor pentru o oră sau până când se rumenesc.
4. Între timp, prăjeşte baconul şi taie-l mărunt, după care spală ceapa verde şi toac-o rondele.
5. Scoate cartofii de la cuptor, aşază-i pe o farfurie, pune peste ei o lingură de smântână, bucăţele de bacon şi ceapă verde.
Poftă bună!
Sursa: www.tablespoon.com Articolul anterior Creveţi cu castravete Articolul următor Spaghetti cu pui şi bacon