Rulouri de înghețată cu mango și cocos
Vara a trecut calendaristic, dar temperaturile de afară par să fie în continuare în favoarea noastră, așa că această rețetă ușoară de înghețată home-made te va face să suspini.
1/2 cană fulgi nucă de cocos, 1 linguriță esență nucă de cocos, 2 căni smântână grasă, 2 mango, 400 g lapte condensat, mango uscat, caju
1. Se pun în blender smântâna, laptele condensat, jumătate de mango curățat și tăiat cubulețe, esența de cocos și jumătate din fulgii de cocos, apoi se mixează la viteză mare timp de 5 secunde, până se combină.
2. Se toarnă amestecul într-o tavă întinsă, tapetată cu hârtie de copt și se presară deasupra restul nucii de cocos și restul de mango, apoi se dă la congelator timp de 30 minute, până se încheagă lejer.
3. Se taie înghețata în fâșii și se folosește o spatulă pentru a rula ușor fiecare fâșie sub formă de tuburi.
4. Se pun tuburile de înghețată unul lângă celălalt într-un castron și se presară deasupra mango uscat și caju sau alte fructe, bomboane și siropuri.