Pâine dulce din banane și migdale
Cumpără câteva nectarine și o mână de migdale cât mai repede, ca să faci această pâine dulce vegană, ceea ce o face atât de delicioasă și perfectă pentru micul dejun sau desert fiind aroma fructelor, în timp ce textura pufoasă este contrabalansată de migdalele crocante.
1/4 cană iaurt vegetal, 1/4 linguriță sare, 1/2 cană migdale mărunțite, 1/2 cană zahăr brun, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță sifon, 1 linguriță scorțișoară, 1 banană mare, 1 lingură ulei vegetal, 1 lingură esență de vanilie, 1 cană și 1/2 felii nectarine, 1 cană și 3/4 făină integrală, 2 linguri semințe de in, 3 linguri ulei de cocos, 6 linguri apă
1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius și se unge o tavă de chec, cozonac sau tort cu ulei vegetal.
2. Se încălzește apa și se amestecă cu semințele de in, apoi se lasă deoparte.
3. Se frământă făina cu praful de copt, sifonul, sarea și scorțișoara, într-un castron mare, apoi se face o gaură în mijlocul compoziției.
4. Se pisează banana și se amestecă cu zahărul, iaurtul, uleiul de cocos și esența de vanilie într-un castron mediu.
5. Se pun restul de ingrediente umede și o cană din feliile de nectarine în gaura din amestecul celor uscate, apoi se amestecă ușor toate, până ce făina este incorporată pe deplin.
6. Se pune compoziția obținută în tava de chec și se așează ușor, deasupra, restul feliilor de nectarine, apoi se bagă la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute sau până când o scobitoare băgată în centru iese curată.