Pâinici umplute
Dacă aţi prins gust pentru reţetele noastre cu pâine şi ouă, vă va încânta şi aceasta. Un alt mod original de a face nişte ouă ochiuri perfecte.
1/2 linguriţă piper, 1 linguriţă sare, 1 lingură ulei pentru prăjit, 1 legătură busuioc proaspăt, 1 cub unt, 4 chifle, 4 ouă, 100 g kaiser, 140 g smântână 22%, 250 g mozzarela
1. Se taie un capac şi se scobeşte cu o lingură (sau cu mâna) miezul, fără a rupe coaja.
2. Partea mai adâncă se unge cu smântână şi capacul se unge cu unt apoi se taie fâşii.
3. Se feliază subţire kaiserul şi se prăjeşte în ulei, după care se pune câte o lingură în pâinea cu smântână.
4. Se adaugă mozarella rasă şi se sparge câte un ou mic în mijloc.
5. Într-o tavă întinsă se pune o foaie de hârtie de copt (pentru a nu se lipi pâinea), chiflele umplute şi făşiile cu unt, după care se dau pentru 10 minute la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.
6. Se scoate tava din cuptor când gălbenuşul oului este încă moale şi se presară după gust sare, piper şi busuioc mărunţit.
Tips: chiflele se mănâncă imediat după ce se scot din cuptor şi făşiile de pâine cu unt se folosesc pentru a muia în zeama oului sau se poate lăsa capacul intact.