Coşuleţe din pâine şi ouă
Dacă vă doriţi să faceţi ceva deosebit dintr-un ou ochi atunci această reţetă este pentru voi. Iar cum ouăle merg cel mai bine cu şuncă şi pâine, vă poftim la masă.
sare, piper, 1 cub de unt, 6 ouă, 6 felii de pâine toast albă, 12 fâşii de bacon
1. Se taie marginile feliilor de pâine în câte două rânduri şi se pune deoparte miezul.
2. Se taie fâşiile de bacon pe jumătate, pe lungime, şi se înfăşoară în jurul marginilor de pâine, după care se pun într-o tavă.
3. Între timp, se ia o tavă de brioşe şi se ung formele cu unt topit, untură topită, ulei sau margarină şi se umplu formele cu miezul de pâine de la câte o felie. Se ung apoi feliile cu restul de unt topit.
4. Se coc atât marginile de pâine învelite în bacon cât şi formele de brioşe umplute cu miezul de pâine, pentru 10 minute, la 190 grade Celsius.
5. Se scot tăvile din cuptor, se întorc fâşiile de pâine pe cealaltă parte şi se adaugă câte un ou fiert în formele de brioşe, peste care se presară sare şi piper, apoi se dau iar la cuptor pentru încă 10-12 minute, la 190 grade Celsius.
Tips: Pentru a obţine rezultatul dorit, se folosesc ouă de dimensiuni reduse.