Panna cotta cu caramel
Tocmai când credeai că panna cotta simplă este cel mai bun desert din lume află că această rețetă cu caramel este raiul pe Pământ.
1 cană zahăr, 3/4 linguri gelatină, 3/4 căni smântână, 3/4 căni lapte, 4 linguri cacao, 4 linguri apă, frișcă, sos de ciocolată, zmeură, biluțe pentru decor, frunze de mentă
1. Se amestecă 1/2 cană zahăr cu 1 lingură apă într-o tigaie, pe foc mediu și odată ce culoarea devine arămie se stinge focul și se adaugă restul de apă, amestecând bine.
2. Se adaugă laptele, smântâna ținută la temperatura camerei, pudra de cacao, restul de zahăr și gelatina ținută în apă rece, apoi se aduce la punctul de fierbere.
3. Se pune amestecul în forme și se ține la frigider până când se întărește.
4. Se îndepărtează din forme, după ce se întărește și se porționează, apoi se decorează cu frișcă, sos de ciocolată, zmeură, biluțe pentru decor sau frunze de mentă.