Panna Cotta
Prepară un desert italian fin şi răcoritor, ideal pentru zilele torie de vară.
1/3 lapte degresat, 1 pliculeţ de gelatină, 2 1/2 smântână, 1/2 cană de zahăr alb, 1 1/2 linguriţă de extract de vanilie
1. Toarnă laptele într-un bol şi dizolvă în el gelatina.
2. Într-o tigaie pusă pe focul dat la minim, amestecă smântâna şi zahărul. Imediat ce începe să fiarbă, adaugă laptele şi gelatina, amestecând încontinuu. După un minut, îndepărtează tigaia de pe foc şi adaugă extractul de vanilie.
3. Pune rapid panna cotta în 6 recipiente de dimensiuni reduse. După ce se răceşte, acoperă recipientele cu folie de plastic şi bagă-le în frigider. După ce le-ai lăsat la rece cel puţin 4 ore, panna cotta se poate servi.
4. Poţi folosi fructe proaspete sau chiar gemuri ori dulceţuri pentru a decora desertul înainte de servire.
Poftă bună!
Articolul anterior Dovlecei cu ou Articolul următor Piersici la grătar