Piure de mango cu spumă de lămâie şi mentă
Vrei să prepari rapid un desert delicios, fără prea mari bătăi de cap? Această reţetă necesită puţin timp şi foarte puţine ingrediente!
Pentru spumă: 350 grame smântână grasă, coaja de la 1/2 lămâie şi 2 linguri de zeamă de lămâie, 4 linguri de miere;
Pentru piure de mango: 3 mango curăţate, dintre care unul tăiat cubuleţe mici, 4 linguriţe de miere, zeama de la 1/2 lămâie; frunze de mentă pentru decor;
1. Spuma de lămâie se prepară astfel:
Într-un mixer, bate smântâna până se întăreşte. Adaugă coaja de lămâie, sucul de lămâie şi mierea. Amestecă cu o lingură de lemn şi lasă compoziţia să se aşeze timp de 2-3 minute.
2. Piureul de mango se prepară astfel:
Adaugă cele 2 mango curăţate într-un blender şi amestecă-le până capătă consistenţă de piure. Adaugă mierea şi sucul de lămâie şi amestecă până devine omogenă compoziţia. Cu o lingură, introdu în compoziţie 3/4 din cubuleţele de mango. Restul le păstrezi pentru decor. Amestecă uşor şi toarnă compoziţia în 6 pahare.
3. Adaugă spuma de lămâie în pahare, peste piureul de mango.
4. Presară restul bucăţelelor de mango deasupra şi la final decorează cu fire de mentă.