Paste cu broccoli şi usturoi
Astăzi ţi-am pregătit o reţetă foarte simplă, gustoasă şi hrănitoare, care îţi aduce aportul necesar de vitamine şi fier.
250 g paste, un mănunchi de broccoli, 5 căţei de usturoi curăţaţi şi tocaţi mărunt, 30 g de parmezan, 2 linguri de ulei de măsline, sare şi piper după gust.
1. Pune o cratiţă umplută pe jumătate cu apă pe foc. Când începe să fiarbă apa, adaugă o linguriţă de sare şi amestecă bine. Apoi, pune pastele la fiert cu broccoli rupt în bucăţele, în acelaşi timp. Când sunt fierte pastele, strecoară-le şi păstrează jumătate din cantitatea de zeamă.
2. Pune zeama la fiert din nou şi adaugă în ea o lingură de ulei de măsline şi usturoiul tocat bine. Lasă să fiarbă până prinde compoziţia culoarea galbenă şi răstoarnă din nou în ea pastele şi broccoli.
3. Amestecă bine şi adaugă încă o lingură de ulei de măsline, parmezanul, sare şi piper după gust şi zdrobeşte fiecare bucăţică de broccoli.
4. Pastele cu broccoli se servesc calde cu extra parmezan.
Poftă bună!