Paste cu dovlecel şi lămâie
Vrei să pregăteşti o reţetă uşoară, dar în acelaşi timp delicioasă şi săţioasă? Încearcă o reţetă rapidă de paste cu dovlecel, lămâie şi ierburi aromatice.
200 gr. spaghete integrale, 3 linguri de ulei de măsline, 2 dovlecei de mărime medie, feliaţi subţire, pe lung, 3 căţei de usturoi tocaţi fin, 1 1/2 linguriţe de salvie mărunţită, 1 1/2 linguriţe de rozmarin mărunţit, 2 linguriţe de parmezan ras, 100 gr. brânză feta, zeama de la 1/2 lămâie, sare de mare şi piper negru, după gust
1. Fierbe pastele conform instrucţiunilor, scurge-le, presară peste ele ulei de măsline şi amestecă-le uşor, după care dă-le deoparte.
2. Într-o tigaie în care să încapă, la final, şi pastele, încinge cele 3 linguri de ulei de măsline, după care adaugă dovleceii şi lasă-i pe foc pentru 4-5 minute, după care adaugă usturoiul şi ierburile, amestecând bine. Lasă amestecul pe foc câteva minute, pentru ca aroma ingredientelor să se combine.
3. Adaugă spaghetele în tigaie, şi amestecă, după care stinge focul. Adaugă brânza sfărâmată, zeama de lămâie, sarea şi piperul. Serveşte cu parmezan ras sau orice alt tip de brânză preferat.
Articolul anterior Peşte cu mango, măsline şi salsa de roşii Articolul următor Clătite nemţeşti cu sirop de lapte bătut