Risotto cu lamâie
Fie că îl folosești pe post de garnitură, fie că îl folosești chiar pe post de fel principal, risotto-ul este un preparat pe cât de simplu, pe atât de rafinat, cu care nu ai cum să dai greș!
5 căni de supă de legume, 1 linguriță de ulei de măsline, 1 ceapă alba, 2 lingurițe de usturoi tocat, 2 căni de orez pentru risotto, coaja de la o lamâie, 150 ml de vin alb, ¼ cană de zeamă de lamâie, 5 linguri de parmezan ras, 20 grame de unt
1. Fierbe supa de legume.
2. Într-o tigaie, topește untul, în care vei căli apoi ceapa și usturoiul.
3. Adaugă apoi untul, pe care îl vei lăsa preț de 2 minute iar apoi îl vei acoperi cu vinul alb.
4. După ce vinul se evaporă, adaugă ½ cană de supă de legume, amestecând. După ce supa se evaporă, mai adaugă ½ de cană e supă. Repetă operațiunea până când supa se termină. Orezul va deveni astfel cremos și gustos.
5. Ia tigaia de pe foc și adaugă coaja de lamâie, dar și zeama împreună cu parmezanul. Amestecă bine risotto-ul și servește-l!
Poftă bună!