Hummus din boabe verzi de soia
Boabele de Edamame mai sunt cunoscute şi ca boabe de soia. Fasolea Edamame este foarte populară în Asia şi constă în boabe tinere de fasole soia, culese cât sunt încă în păstăi. Încearcă şi tu această reţetă inedită de hummus din fasole Edamame.
1 cană şi 1/2 de fasole Edamame (boabe verzi de soia); 2 linguri de pastă tahini (pastă din seminţe de susan); 1 sfert de cană de apă; 1 linguriţă de coajă de lămâie; sucul de la o lămâie; 1 căţel de usturoi, zdrobit; sare de granulaţie mare, după gust; piper; 2 linguriţe de ulei de măsline; seminţe de susan albe şi negre, pentru ornat (opţional).
Într-un procesor de alimente (de pildă, un blender), amestecă boabele de soia fierte şi scoase din păstăi, pasta tahini, apa, sucul de lămâie, coaja de lămâie, usturoiul, sarea, piperul şi 1 linguriţă de ulei de măsline, până când obţii un amestec cremos, fin.
Adaugă mai multă apă dacă este nevoie, până când consistenţa acestui hummus este cremoasă şi untoasă.
Pune hummusul într-un castron şi presară peste el uleiul de măsline rămas şi seminţele de susan, pentru decor.
Serveşte hummusul cu legumele tale preferate.
Pasta tahini (adică pasta de susan) se găseşte în comerţ, în marile lanţuri de magazine. Sursa.
Articolul anterior Salată rapidă cu ton şi ţelină Articolul următor Desert rapid fără coacere, cu fulgi de cocos şi ciocolată