Paste linguini cu sos de creveți
O rețetă italienească bună pentru cina romantică de Ziua Îndrăgostiților cu atât mai mult dacă este însoțită de un pahar cu vin alb fin.
2 linguri și 1/2 sare, 340 g linguini, 3 linguri unt nesărat, 2 linguri și 1/2 ulei de măsline, 4 căței de usturoi, 15 creveți decorticați, 1/4 linguriță piper, 1/3 ceașcă pătrunjel proaspăt, 1/2 lămâie cu coaja rasă, 1/4 cană zeamă de lămâie, 1/4 lămâie feliată subțire, 1/8 linguriță fulgi de chilli
1. Se fierbe apă într-o cratiță mare cu 1 linguriță sare, un pic de ulei și pastele linguini, apoi se lasă la fiert timp de 7-10 minute, potrivit instucțiunilor de pe pachet.
2. Se topește untul într-o altă cratiță mare pe foc mediu și se adaugă uleiul de măsline, apoi se pune usturoiul pisat și se sotează pentru 1 minut.
3. Se adaugă peste usturoi creveții, 1 linguriță și jumătate de sare și piperul, apoi se mai sotează până când devin creveții roz, adică aproximativ 5 minute, amestecând continuu.
4. Se îndepărtează de pe foc cratița cu creveți și se adaugă pătrunjelul tocat fin, coaja de lămâie, zeama de lămâie, și feliile de lămâie tăiate pe jumătate apoi se pun fulgii de chilli și se amestecă bine.
5. Se scurge pastele de apă și se adaugă sosul de creveți, apoi se amestecă bine.