Paste penne al dente cu sos pesto
Dacă tot suntem urmașii Romei, atunci să și mâncăm precum ei: paste penne cu sos pesto (de busuioc) ca la un italiano vero.
1/2 cană parmesan ras, 1 cană frunze proaspete de busuioc, 2 căței de usturoi, 250 g roșii uscate în ulei de măsline, 350 g penne, sare, piper negru măcinat
1. Se fierb pastele într-o oală mare, în apă cu sare, până când se moaie, dar rămân al dente și se amestecă frecvent, timp de opt minute, pentru a nu se prinde.
2. Se scurg pastele de apă și se păstrează o cană de lichid.
3. Se mixează roșiile în ulei cu usturoiul, sare și piper apoi se adaugă busuiocul și se continuă mixarea până se mărunțesc bine roșiile.
4. Se transferă pasta obținută într-un bol mare și se adaugă parmezanul ras.
5. Se amestecă pastele cu sosul pesto obținut la blender și zeama de la fiert.