Paste Puttanesca
Delicioasa și ușoară bucătărie italienească ne împrumută încă o rețetă minunată, de preparat rapid și de mâncat cu întreaga familie.
1/8 linguriță fulgi de ardei, 1/4 cană parmesan ras, 1/4 ceașcă măsline, 1/3 ceașcă pătrunjel, 1 lingură pastă de anchoa, 1 linguriță oregano uscat, 1 conservă roșii feliate nesărate, 1 lingură ulei de măsline extravirgin, 2 căței usturoi, 2 linguri capere, 3/4 ceașcă rucola, 300 g spaghete
1. Se fierbe apă într-un vas mare și se adaugă spaghetele conform instrucțiunilor de pe pachet.
2. Se încinge uleiul într-o cratiță mare, pe foc mediu, și se gătește usturoiul pisat pentru aproximativ 1 minut, după care se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, măslinele fără sâmbure tăiate felii subțiri, caperele scurse de zeamă, pasta de anchoa, oregano și fulgii de ardei și se mai sotează încă 2 minute.
3. Se adaugă roșiile și se amestecă timp de 5 minute, apoi se adaugă rucola și se mai amestecă 1 minut.
4. Se scurg spaghetele de apă și se adaugă în cratița cu sos, pentru a se combina, iar la sfârșit de presară parmesan ras.