Spaghete cu roșii și brânză de capră
O rețetă plină de savoare, pe care toată lumea o va îndrăgi: paste care se gătesc ușor și se pot congela.
1/4 cană bunlion, 1 conservă roșii uscate în ulei, 1 ceapă mică, 2/3 cană vin alb sec, 2 linguri ierburi aromatice, 4 căței de usturoi, 100 g brânză de capră proaspătă, 250 g spaghete, sare, piper
1. Se încing 2 linguri din uleiul de la roșii într-o tigaie mare, pe foc mediu, și se toacă mărunt ceapa, apoi se călește aproximativ 3 minute.
2. Se adaugă usturoiul pisat și se amestecă în continuu timp de 1 minut, apoi se adaugă bulionul și se mai gătește totul încă 2 minute.
3. Se adaugă vinul și roșiile uscate, apoi se amestecă până lichidul scade la jumătate, adică aproximativ 2 minute.
4. Între timp, se fierb spaghetele al dente într-o oală mare, în apă sărată, amestecând ocazional.
5. Se scurg spaghetele de apă, dar se păstrează 1/2 cană din lichid, apoi se amestecă pastele cu sosul și se adaugă lichidul păstrat.
6. Se asezonează totul cu sare și piper, apoi se presară brânză de capră și ierburi aromate.