Păstrav în crustă de ierburi, cu dovlecei copţi şi sos de iaurt
Chef Florin Dumitrescu, membru al juriului Hell's Kitchen, te învaţă cum să prepari, ca un adevărat chef, un păstrăv în crustă de ierburi, cu dovlecei copţi şi sos de iaurt.
păstrăv, dovlecei, sare, piper, pătrunjel, cimbru, usturoi, busuioc, ulei, castraveţi, iaurt.
Unge tava de copt cu puţin ulei. Pune sare şi piper peste peştele curătat bine de tot şi tăiat bucăţi şi aşază-l în tavă pentru ornat. Spală, curătă pătrunjelul şi toacă-l mărunt de tot. Fă acelaşi lucru cu cimbrul şi usturoiul.
Într-un bol, amestecă pesmetul, verdeaţa, usturoiul, sarea şi piperul. Pune peste nişte ulei de măsline şi amestecă bine de tot. Unge peştele din tavă cu pensula cu ulei, după care, îmbracă-l cu o crustă de ierburi.
Încinge bine de tot cuptorul, apoi dă-l la foc mediu şi bagă păstrăvul la copt pentru 14 minute după ceas.
Dovleceii spălaţi bine trebuie tăiaţi în două. Unge a doua tavă de gătit cu ulei, pune dovleceii în ea, presară sare şi piper şi baga-i la cuptor lângă păstrăv.
Pentru sosul de iaurt trebuie să curăţi castraveţii de coajă pentru că este amăruie, dar şi de seminte. Nu toca la blender castravetele, ci toacă-l bine cu un cuţit. Pune-l într-un bol cu ulei de măsline, sare, piper şi iaurt, după care, amestecă bine.
Toacă un căţel de usturoi şi adaugă-l în sos. Toacă puţin busuioc, dar nu îl strivi, pentru că se înnegreşte. Adaugă-l peste sos şi amestecă, după care, gustă şi adaugă sare şi piper dacă este necesar.
Scoate peştele de la cuptor, la fel şi dovleceii. Pune patul de dovlecei pe farfurie, iar peste adaugă peştele în crustă de ierburi. Separat, pune într-un recipient mic sosul şi ... poftă bună!
Sursă: http://florindumitrescu.ro/
Articolul anterior Îngheţată de ciocolată amăruie şi avocado Articolul următor Mousse de ciocolată cu avocado