Piept de pui cu sos de vin alb
Pentru această seară îţi recomandăm să prepari un piept de pui cu sos de vin alb. Este o gustare delicioasă, bogată în proteine şi ideală pentru cină.
500 g piept de pui, 50 ml ulei, 4-5 căţei de usturoi, sare, piper alb, piper negru, o lingură cu zahăr, zeamă de lămâie, o legătură de pătrunjel, 150 ml vin alb, 100 g margarină
1. Spală pieptul de pui şi taie-l în bucăți potrivite, unele chiar mai mici. Lasă bucățile de carne la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie, iar după ce s-a scurs de apă, presară sare şi piper şi unge carnea cu unt. După ce faci asta, bagă carnea la frigider pentru 10-15 minute.
2. Prepară sosul de vin într-o cratiţă adâncă: topește restul de margarină rămasă după ce ai uns puiul, toarnă vinul, presară sare, piper, zahăr, oțet și zeamă de lămâie și lasă să fiarbă 5 minute. La sfârșit, presară usturoiul tocat pentru a-și păstra aroma.
3. Scoate pieptul de pui de la frigider şi prăjeşte-l până devine auriu pe o parte şi pe cealaltă. După ce s-a prăjit, pune carnea într-un vas de yena și toarnă sosul de vin peste ea.
4. Taie pătrunjelul mărunt și amestecă-l cu puiul și sosul de vin cu usturoi.
Poftă bună!
Sursa: http://www.food.com/ Articolul anterior Paste rustice Articolul următor Prăjitură cu brânză şi caise