Piept de pui mediteraneean
Mai bună decât la restaurant, rețeta de „chicken piccata” care-ți va rămâne în minte pentru multă vreme.
1/4 cană capere, 1/3 pătrunjel proaspăt, 1/3 cană zeamă de lămâie, 1/2 cană supă de pui, 2 piepți de pui fără piele și fără os, 5 linguri ulei de măsline extra-virgin, 6 linguri unt nesărat, sare de mare, piper negru proaspăt măcinat, făină integrală
1. Se taie piepții de pui pe jumătate și se asezonează cu sare și piper, apoi se dau prin făină și se scutură de exces.
2. Se topesc 2 linguri de unt într-o tigaie mare, pe foc potrivit, și se adaugă 3 linguri de ulei, iar când untul topit începe să sfârâie se pun 2 bucăți din pieptul de pui, care se prăjesc câte 3 minute pe fiecare parte.
3. Se transferă puiul pe farfurii și se mai topesc încă 2 linguri de unt cu încă 2 linguri de ulei, după care se repetă operațiunea de la pasul anterior, pentru celelalte 2 bucăți de pui rămase.
4. Se pune zeama de lămâie în tigaie, alături de supa de pui și caperele scurse de zeamă și se aduce totul la punctul de fierbere.
5. Se pune din nou, de data aceasta tot puiul în tigaie și se mai gătește încă 5 minute, apoi se topește untul rămas și sosul obținut se toarnă în farfurii, peste bucățile de pui și se garnisește totul cu pătrunjel tocat.