Ardei umplut cu piept de pui, în stil american
Reţeta pe care ţi-o prezentăm astăzi este foarte simplă, dar şi inedită. Cu siguranţă nu te-ai fi gândit să umpli ardeii graşi cu piept de pui întreg. Aşa că renunţă la carnea tocată şi alege o opţiune mai sănătoasă, care te va ajuta să îţi menţii dieta pe calea cea bună.
1 lingură de ulei de măsline; 1 ceapă mică tocată; 1 căţel de usturoi tocat; 2 bucăţi de piept de pui, feliate pe orizontală; 1/4 linguriţă sare; 1/4 linguriţă piper cayenne; 1 lingură de oţet balsamic; 2 ardei graşi, tăiaţi în jumătăţi; 2 felii de brânză provolone, degresată.
Mod de preparare:
1. Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugă ceapa şi se căleşte până se înmoaie. Adaugă usturoiul şi pieptul de pui şi prăjeşte-le până când se rumenesc. Amestecă în tigaie sarea, piperul cayenne şi oţetul balsamic. Continuă să amesteci şi să le căleşti până când carnea de pui este bine gătită.
3. Taie ardeii graşi în jumătăţi şi îndepărtează cotorul şi seminţele. Umple ardeii cu amestecul de pui şi legume şi aşază jumătăţile într-un vas de copt. Adaugă câteva linguri de apă pe fundul tăvii sau vasului termorezistent şi acoperă etanş cu o folie. Coace ardeii timp de 35 de minute.
4. Îndepărtează folia cu care ai acoperit tava sau vasul şi pune pe fiecare jumătate de ardei gras o felie de brânză provolone. Pune ardeii la loc în cuptor, neacoperiţi de data aceasta, şi coace-i până când brânza de deasupra devine maronie şi cremoasă, preţ de încă 5 sau 10 minute.