Ingrediente
O lingura de ulei
700 gr piept de pui dezosat taiat fasii de 3 cm.
1/3 cana zeama de portocale
3 lg de miere
3 linguri de sos de soia
2 lg otet de orez
O lingurita de sos rece, cum ar fi Sambal sau Sriracha
O lingura de coaja de portocala rasa
Un catel de usturoi pisat
O lingurita de ghimbir ras
O lingura de apa
O lingura de amidon de porumb
¼ ceasca ceapa verde taiata rondele
Preparare
Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu-mare, adauga carnea de pui, caleste-o si fierbe-o pana o gatesti, macar 2-4 minute pe fiecare parte.
Adauga amestecul de suc de portocale, miere, sos de soia, otet de orez, sos rece, usturoi, ghimbir si amestecul de amidon de porumb. Amesteca si gateste pana se ingroasa sosul, 1-2 minute.
Ia preparatul de pe foc si serveste-l cu garnitura de ceapa verde cu orez fiert.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Bruschete cu ciuperci si usturoi
Reteta zilei: Vinete scaldate in branza si parmezan