Specialista in nutritie explica o parte dintre proprietatile pe care le are gelatina pe care o folosim la piftie, gelatina care se gaseste in oase si cartilaje.
"Piftia - multa gelatina cu putine calorii. E sezonul pentru racituri sau piftie, preparate dietetice ce contin carne fiarta (de porc sau pasare), multa apa si geletina. Gelatina e o proteina prezenta in oase si cartilaje care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multa apa decat greutatea ei. Din cauza asta trebuie sa folosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinari de pui sau curcan), doar asa preparatul final va fi ferm si bine inchegat", a explicat medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
De asemenea, nutritionista ne sfatuieste sa punem in piftie bucatele de carne slaba, fie ca este sau nu afumata.
"Colagenul din pielea de pui si soriciul de porc are si el proprietati gelificante asa ca puneti la fiert in oala cu piftie si urechi, "adidasi" sau gheare, chiar daca apoi nu le consumati, zeama lor se va intari perfect. Nu va ramane decat sa puneti si bucatele de carne slaba, afumata sau nu, astfel incat amestecul final sa contina de toate si sa aiba gust. Si nu uitati sa indepartati grasimea de deasupra inainte sa o serviti!", a concluzionat Mihaela Bilic.
Citeste si: Salata de boeuf, analizata de nutritionisti: "Portia corecta inseamna..."
Lectii despre lupta cu kilogramele: "Cine te iubeste nu te cantareste!"
Mihaela Bilic: "Te apuci de slabit cand te simti destabilizat, amenintat, nesatisfacut de..."
Sursa foto: Adela Zilahi.