Piramidă caprese cu roșii și piersică
În acest preparat se combină piersicile zemoase cu roșiile proaspete și mozzarella cremoasă, pentru a obține un prânz ușor sau un aperitiv impresionant, ambele foarte bune surse de nutrienți, ce îmbunătățesc digestia, catifelează pielea și luptă împotriva radicalilor liberi.
1 ceașcă oțet balsamic, 2 linguri miere, 1 vârf piper cayenne, 2 piersici coapte, 2 roșii, 150 g mozzarella, frunze de busuioc
1. Se încălzește oțetul balsamic într-un ibric, pe foc mediu, până când începe să sfârâie, apoi se reduce focul și se amestecă ocazional, până când se îngroașă și rămâne lipicios pe lingură.
2. Se adaugă mierea în reducția de oțet, se amestecă și se îndepărtează ibricul de pe foc.
3. Se scot cu grijă sâmburii piersicilor și se taie felii rotunde pulpa, apoi se feliază rotund și roșiile, iar mozzarella se taie tot cercuri, de aproximativ jumătate de centimetru grosime.
4. Se așează pe rând câte o felie de piersică, peste una de roșie și una de mozzarella, iar în vârf se pune o frunză de busuioc (sau mentă), operațiunea repetându-se de cel mult două ori pentru fiecare piramidă.
5. Se stropește fiecare grămadă cu câte o lingură din oțetul balsamic și se servește preparatul imediat.