Salată grecească cu pui și caise
O salată sănătoasă, cu multe fibre și proteine.
3 linguri ulei de măsline extravirgin, 1 cană caise uscate, 1/2 cană suc de portocale, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 lingură oțet roșu, 1 linguriță oregano uscat, 1 cățel mic de usturoi, 170 g piept de pui dezosat și fără pieliță, 2 pite, 1 cană roșii cherry, 2 linguri ardei iute, 1/2 castravete, 2 căni iaurt grecesc de 2% grăsime, 1/2 linguriță sare, piper, 1 salată verde mică
1. Se încinge o tigaie grill la foc mediu și se unge cu puțin ulei, timp în care se amestecă fructele uscate cu sucul de portocale și se bagă 3 minute în cuptorul cu microunde sau până când se înmoaie caisele, apoi se dau deoparte o vreme.
2. Se amestecă zeama de lămâie cu oțetul, oregano, usturoiul ras pe răzătoarea mică, 1/4 linguriță sare și piper, peste care se pune uleiul în timp ce se amestecă.
3. Se asezonează pieptul de pui cu 1/4 linguriță sare și piper, apoi se tăvălește prin dressing-ul preparat anterior și se trage în tigaie până când rămân semne distinctive de la grill, respectiv 4-5 minute pe fiecare parte, apoi se lasă câteva minute la răcit înainte de a-l tăia felii.
4. Se ung pitele cu dressingul rămas și se încălzesc ușor în tigaie, apoi se taie în câte 6 triunghiuri și se așează pe marginea a patru farfurii.
5. Se spală frunzele de salată și se rup cu mâna apoi se amestecă cu roșiile cherry tăiate pe jumătate, ardeiul iute tăiat rondele, castravetele tăiat felii subțiri și restul de dressing, după care se împart toate legumele și se pun pe farfurii adânci, iar deasupra lor se așează feliile de pui, stropite cu iaurtul amestecat cu caisele uscate din sucul de portocale.
Tips: Salata se poate orna cu frunze de pătrunjel sau baby spanac.