Pizza spiralată
Această spirală va fi foarte bună consumată caldă şi unele ingrediente pot fi înlocuite cu uşurinţă în cazul în care se doreşte un preparat vegetal.
1 pachet aluat foietaj, 1 lingură seminţe de mac, 2 linguri oregano, 2 ouă, 4 felii şuncă de Praga, 12 roşii cherry, 375 g mozzarella, sare şi piper negru măcinat
1. Se taie aluatul foietaj în 4 fâşii dreptunghiulare, egale, şi se pun în mijlocul acestora feliile de şuncă, tăiate jumătăţi, apoi felii de mozzarella şi roşii cherry tăiate pe jumătate, după care se presară, după gust, oregano, sare şi piper.
2. Se ung marginile cu un ou apoi se pliază astfel încât să acopere ingredientele şi se face un rotocol ca un trandafir, rotind de la unul dintre capete.
3. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt apoi se pune rotocolul în centrul ei.
4. În jurul acestui rotocol principal se rulează în spirală, celelalte trei fâşii, după care se dă toată suprafaţa cu ou şi se presară mac.
5. Se coace timp de 45 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.