Plăcintă aperitiv cald
Un aperitiv cald deosebit pentru o primă impresie excepţională. Simplu de preparat şi cu puţine ingrediente, cu siguranţă nu va mai rămâne nimic din el.
1/3 linguriţă piper negru măcinat, 1/2 linguriţă sare, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras portocaliu, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras galben, 1 ou, 100 g şuncă de Praga, 200 g mozzarella, 800 g aluat foietaj
1. Se întinde jumătate din aluatul foietaj într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung marginile acestuia cu ou bătut.
2. Se aşează feliile de şuncă în centru, una lângă cealaltă şi se pun deasupra felii de mozzarella.
3. Se întinde aluatul rămas şi se taie fâşii de aproximativ 2cm lăţime apoi se spală ardeii şi se taie felii lungi, subţiri.
4. Se întrepătrund fâşiile de aluat cu feliile de ardei astfel încât să arate ca un covor colorat.
5. Se pune aluatul împletit cu ardei peste foaia cu şuncă şi mozzarella apoi se lipesc marginile celor două şi se unge toată suprafaţa cu ce a rămas din oul bătut.
6. Se bagă plăcinta pentru 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius.