Tartă cu sparanghel, ciuperci şi bacon
Iată un preparat care pur şi simplu ţi se topeşte în gură. Acesta merge de minune în combinaţie cu un ou prăjit sau cu o salată de vară.
» pentru ciuperci: o lingură cu ulei, o ceapă tăiată felii, 250 g ciuperci tăiate felii, 2 căţei de usturoi tocat, o lingură de cimbru, sare şi piper după gust.
» pentru compoziţie: 4 felii de bacon, o foaie de plăcintă, 450 g sparanghel, curăţat şi tăiat în bucăţi de 2-3 cm, 150 g brânză de capră, un gălbenuş de ou, o lingură cu apă.
» pentru aromă: 1/4 oţet balsamic, 2 linguri de zahăr brun.
» pentru ciuperci:
Pune tigaia cu ulei pe flacăra medie de la aragaz, căleşte ceapa şi ciupercile până când scade zeama lăsată de ciuperci, undeva la 10-12 minute, după care, adaugă usturoiul şi cimbrul, mai găteşte pentru un minut şi condimentează cu sare şi piper.
» pentru compoziţie:
Prăjeşte baconul şi scoate-l pe şerveţele pentru a îndepărta surplusul de ulei. Pune foaia de plăcintă pe o bucată de hârtie de copt, adaugă peste sparanghelul, ciupercile, baconul şi brânza de capră, după care, răsuceşte marginile şi unge suprafaţa cu gălbenuşul de ou.
Bagă la cuptor tarta pentru 20 de minute, sau până când crusta de pe margine devine aurie.
La final, amestecă oţetul balsamic cu zahărul brun şi toarnă peste tartă.
Poftă bună!
Sursa: http://www.closetcooking.com/ Articolul anterior Salată de cartofi ca la mama acasă Articolul următor Piept de pui crocant pe pat de parmezan