Pentru a putea refolosi ulterior piureul de cartofi, este important să acorzi atenţie ingredientelor folosite la prepararea acestuia.
Alege să prepari piureul cu unt şi smântână, pentru ca acesta să îşi păstreze textura şi consistenţa în momentul în care este reîncălzit.
Piureul rămas poate fi depozitat la congelator, în pungi de plastic pe care să le aplatizezi pe cât posibil.
Pentru a-l refolosi, cu o seară înainte scoate-l din congelator şi lasă-l să se decongeleze la rece, în frigider.
Ulterior, îl poţi încălzi într-un vas termorezistent acoperit, la cuptor, timp de aproximativ 30 de minute. Scoate vasul din cuptor după un sfert de oră şi amestecă energic, pentru ca piureul să se încălzească uniform şi să nu se usuce.
Dacă vrei să te asiguri că piureul este la fel de delicios ca în prima clipă, poţi adăuga un strop de unt în timpul procesului de reîncălzire.