Prăjitură cu brânză şi caise
Vine weekend-ul, iar dacă vrei să te relaxezi în bucătărie, îţi sugerăm să încerci să prepari prăjitura cu brânză şi caise.
Pentru blat: 100 gr unt, 1/2 cană zahăr, 1 ou, 1/2 cană lapte, 2 linguri şi 1/2 cacao, 1 cană rasă cu făină, 2 linguriţe praf de copt, 2 linguriţe esenţă de rom. Crema: 500 gr brânză de vaci, 125 gr mascarpone, 1/2 cană zahăr, 2 oua, coajă rasă de lămâie, 4 jumătăţi de caise din compot, fără pieliţă, zahăr pudră.
Aluatul: Amestecă untul de la temperatura camerei cu zahărul şi oul până se face spumă. Adaugă lapte, cacao, praf de copt şi esenţa de rom, după care, toarnă şi făina treptat până obţii o pastă omogenă.
Crema: Amestecă brânza cu zahărul şi gălbenuşurile, mascarpone, coaja rasă de lămâie şi bate spuma cu un praf de sare. Pune apoi brânza uşor, cu o paletă şi taie caisele felii.
Într-o tavă, pune hârtie de copt, 3/4 din compoziţia de aluat, aşază brânza cu lingura şi apoi caisele. La final, toarnă restul de aluat şi bagă prăjitura la cuptor pentru 45-50 de minute. Ca să fii sigură că este coaptă, fă-i testul cu scobitoarea. Când este gata, scoate-o la rece şi pudreaz-o cu zahăr sau serveşte-o cu 2 caise la grătar şi puţină frişcă.
Poftă bună!