Ingrediente
O vanata mare sau 2 mici
2 dovlecei
2 linguri ulei de masline, plus ulei pentru calit legumele
O cana de mozzarella slaba
O cana de parmezan proaspat ras
¾ cana quinoa
¼ cana seminte de chia
¼ ceasca busuioc proaspat
¼ lingurita piper
Un borcan de sos marinara, fara adaos de sare sau zahar
2 cesti de spanac proaspat
Preparare
Incinge cuptorul, curata vinetele si taie-le felii pe lungime. Unge feliile de vinete cu ulei pe ambele parti si asaza-le pe o foaie de copt in tava. Presara sare si coace-le pana cand se inmoaie, de la 12 la 14 minute.
Combina mozzarella, jumatate din parmezan si oregano. Separat, amesteca quinoa, chia si parmezanul ramas, 2 linguri de ulei, busuioc si piper.
In vasul de copt, pune jumatate din sosul de marinara, un strat din jumatate din legumele calite, spanac si amestecul de branza cu oregano. Repeta procesul, dupa care, acopera cu amestecul de quinoa si coace timp de 25-30 de minute.
Ai pregatit masa pentru 6 persoane. Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata topita
Reteta zilei: Quesadilla de vita