Pui cu cartofi şi sos de lămâie, la cuptor
Nu ştii ce să mai pregăteşti pentru a bucura papilele gustative ale celor dragi? Încearcă o reţetă simplă, dar gustoasă şi săţioasă, potrivită atât pentru masa de prânz, cât şi pentru cină!
3 linguri de unt, 2 linguri de zahăr brun, 2 linguriţe condimente italiene (oregano, busuioc, cimbru, salvie), 1 linguriţă de sare, 1 pachet de ciocănele de pui, 1/2 kg de cartofi noi, 1/2 ceapă, 1 lămâie tăiată în felii, 1/4 linguriţă piper negru.
1. Încălzeşte cuptorul la 210 de grade Celsius.
2. Într-un bol, amestecă zahărul brun cu condimentele italiene şi cu 1/2 linguriţă de sare. Pune amestecul obţinut peste ciocănelele de pui.
3. Tapeteză o tavă cu puţin unt. Separat, într-o tigaie, topeşte 2 linguri de unt.
4. Trage ciocănelele de pui în tigaia în care ai încins untul preţ de 5 minute.
5. Scoate apoi ciocănelele, pune-le în tava unsă cu unt alături de cartofii tăiaţi în cubuleţe, ceapă şi feliile de lămâie. Peste toate, adaugă sarea rămasă, piperul si untul rămas.
6. Introdu tava la cuptor şi lasă preparatul preţ de 40 de minute, până când puiul se frăgezeşte şi cartofii se gătesc.
Poftă bună!
Articolul anterior Prăjitură crocantă cu ovăz și fructe Articolul următor Tartă cu banane, care nu necesistă coacere