Vinete la cuptor, cu parmezan și busuioc
O rețetă simplă și gustoasă, perfectă pentru o zi toridă de vară, în care vrei să mănânci ceva ușor si, totodată, sățios.
2 vinete tăiate în felii groase de 1 deget, 1 ½ cană de pesmet, 1 lingură de mix de condimente intaliene (busuioc, oregano, rozmarin), 2 ouă, ulei de măsline pentru gătit, 30 g de sos de roșii, 2 căni de mozzarella rasă, 2/3 cană de parmezan ras, ½ cană de busuioc proaspăt, sare.
1. Încălzește cuptorul la 180 de grade. Tapetează apoi o tavă cu hârtie pentru copt.
2. Amestecă într-un bol pesmetul, condimentele italiene și o linguriță de sare.
3. Într-un alt bol, bate ouăle prin care vei trece apoi fiecare felie de vânătă. Imediat după ce ai scos vânăta din ouă, trece-o prin amestecul din primul bol. Pune apoi feliile de vânătă pe hârtia de copt din tavă. La final, introdu tava la cuptor preț de 10 minute, după care vei scoate tava și vei întoarce vinetele pe partea cealaltă. Mai lasă-le 10 minute la cuptor.
4. Scoate tava, pune sosul de roșii peste vinete, apoi mozzarella și parmezanul iar apoi o parte din busuiocul tocat. Introdu din nou tava la cuptor.
5. După 20 de minute, scoate vinetele de la cuptor și pune peste restul de busuioc rămas.
Poftă bună!