Muşchi crocant de porc cu unt de lămâie
Muşchiul crocant de porc este pur şi simplu senzaţional în combinaţie cu untul de lămâie, iar alegerea acestui fel de mâncare este ideală pentru o zi toridă de vară.
UNT DE LĂMÂIE: 4 linguri de unt topit, o lingură de pătrunjel tocat, o lingură de zeamă de lămâie, un vârf de lingură de pudră de usturoi.
FRIPTURA: 4 bucăţi de muşchi de porc, un vârf de lingură de piper negru, o lingură de piper alb, o lingură de fulgi de ardei roşu, o lingură de coriandru măcinat, un vârf de lingură de zahăr, o lingură de sare, o lingură de praf de usturoi.
1. Amestecă untul cu pătrunjelul, zeama de lămâie şi un vârf de lingură de pudră de usturoi. Pune compoziţia într-o folie de plastic, bag-o la frigider şi las-o acolo până se întăreşte.
2. Între timp, combină piperul negru, piperul alb, fulgii de ardei roşu, coriandru, zahărul, sarea şi praful de usturoi şi freacă bucăţile de muşchi pe ambele părţi cu amestecul de condimente.
3. Scutură carnea de excesul de condimente şi pune-o pe grătar pentru 2 minute, după care, fierbe-o pentru 30 de minute în tigaie, iar la final mai pune-o 2 minute pe grătar.
4. Friptura se serveşte cu o felie de unt de lămâie.
Poftă bună!
Sursa: http://www.food.com/ Articolul anterior Paste cu broccoli şi usturoi Articolul următor Tartă cu cremă de lămâie şi bezea