Pui dulce-acrişor cu orez
O variantă light şi uşor de preparat, dulce şi acrişoară, pe care trebuie să o pregăteşti cel puţin o dată chiar la tine acasă.
o lingură de ulei
400g piept de pui fără os, tăiat în bucăţele de mărimea unei muşcături
1/2 ardei roşu feliat
o cană de ananas felii
o cană de ananas felii
3 linguri de miere
3 linguri de otet de orez sau oţet alb
3 linguri de ketchup
o lingură de sos de soia
o lingură de sos rece, ca Sambal sau Srirache
1/4 cană suc de ananas sau supă de pui
un căţel de usturoi, ras
o linguriţă de ghimbir, ras
o lingura de apa
o lingura de amidon de porumb
o lingurita de ulei de susan
1/4 ceasca ceapa verde, felii
Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu-mare, adaugă carnea de pui şi fierbe-o până se găteşte, 2-4 minute pe fiecare parte. Adaugă ardeiul roşu şi ananasul şi fierbe aproximativ 2 minute.
Adaugă amestecul de miere, oţetul, ketchup-ul, sosul rece, sucul de ananas, usturoiul, ghimbirul şi amestecul de apă şi amidon de porumb, amestecă şi găteşte până se îngroaşă, 1-2 minute.
Îndepărtează de pe foc, amestecă în ulei de susan şi serveşte cu garnitură de ceapă verde felii şi orez.
Articolul anterior Brioşe cu fasole roşie Articolul următor De Paşte, încearcă o reţeta de pască slovacă