Pui întreg la oală
Ţi-e dor să consumi un pui gătit ca la mama acasă? Iată o reţetă nemaipomenită, pe care o poţi prepara dacă eşti înzestrată cu ceva mai multă răbdare.
2 linguri de sare, 2 linguri de boia de ardei, o linguriţă de piper, o linguriţă de praf de ceapă, o linguriţă de cimbru, o linguriţă de piper alb, un vârf de lingură de praf de usturoi, un vârf de lingură de piper alb, un pui curăţat şi pregătit pentru gătit, o cană de ceapă albă tocată.
1. Într-un castron, combină condimentele.
2. Îndepărtează orice urmă de măruntaie de pui şi spală bine carnea.
3. Freacă puiul cu amestecul de condimente, pune-l într-o pungă de plastic, închide-o ermetic şi bag-o la frigider peste noapte.
4. A doua zi, pune o cană de ceapă tocată pe fundul oalei, adaugă carnea de pui şi găteşte-o în suc propriu la cuptor, la foc foarte mic, pentru 4-5 ore.
Preparatul se serveşte cald, cu garnitură de cartofi sau legume.
Poftă bună!