Pui Thai
Bucătăria asiatică ne oferă încă una dintre deliciile sale, iar pieptul de pui se transformă din ceva fad în altceva mai special.
1 piept de pui mare, 2 linguri sos de soia, 2 lingurițe ulei de arahide, 2 linguri sos de pește, 1 ardei iute, 2 mâini muguri de fasole, 2 linguri pastă tamarind, 2 lingurițe zahăr brun, 200 g tăiței de orez, 1 ou, 1 legătură ceapă verde, 1 mână coriandru proaspăt, 1 mână alune coapte, 1 lime
1. Se feliază pieptul de pui și se marinează în sos de soia, ulei de arahide, sos de pește și ardei iute pentru cel puțin o oră, timp în care se fierb tăițeii conform instrucțiunilor de pe pachet, în apă sărată, apoi se scurg de apă.
2. Se încinge o tigaie wok în care se adaugă puiul marinat și se prăjește până când prinde culoare, apoi se adaugă mugurii de fasole, pasta tamarind și zahărul și se mai lasă 1 minut pe foc, după care se adaugă oul bătut, când puiul este aproape gata și se mai lasă 30 de secunde, amestecând continuu, ca oul să se rupă fâșii, apoi se adaugă tăițeii în tigaie.
3. Se pun în wok ceapa tăiată inele, coriandrul și alunele, apoi se împarte totul în două boluri și se mănâncă cu câte două sferturi de lime alături.