Pui asiatic cu portocale, miere și sos de soia
Aceasta este o rețetă dulce și lipicioasă, de care se va bucura întreaga familie.
1/4 cană miere, 1/4 cană sos de soia, 1 linguriță pastă de usturoi, 1 linguriță ghimbir, 2 bucăți piept de pui fără oase sau pielițe, 2 portocale, piper negru măcinat
1. Se storc bine portocalele, se pasează câțiva căței de usturoi pentru a obține pasta, se dă pe rozătoare o bucățică de ghimbir, se spală și se taie cuburi puiul.
2. Se aprinde un ochi de la aragaz la foc mediu și într-o tigaie mare, neaderentă, se amestecă puiul cu sucul de portocale, sosul de soia, mierea, pasta de usturoi, ghimbirul ras și piperul proaspăt măcinat.
3. Se amestecă continuu până ce se reduce sosul și devine lipicios, iar puiul este bine făcut, adică timp de aproximativ 20 de minute.