Tocană cu fasole, ouă și salată
Inspirată din bucătăria asiatică, această tocană seamănă mai mult cu o supă mai deasă de lobodă, dar este plină de vitamine.
2 linguri ulei de măsline, 1/2 ceapă roșie mică, 500 g fasole roșie din două conserve, 1 cană și jumătate supă de pui, 2 linguri sos de soia, sare, piper negru proaspăt măcinat, 1 salată, 4 ouă mari, 4 felii pâine integrală, 50 g cheddar ras, sos picant
1. Se încinge 1 lingură ulei într-o cratiță medie, pe foc potrivit, și se adaugă ceapa tocată fin, amestecând continuu până se înmoaie, adică aproximativ 4 minute.
2. Se adaugă fasolea și zeama dintr-o conservă, se pune supa de pui, sosul de soia, 1/2 linguriță sare și un pic de piper, apoi se aduce la punctul de fierbere, moment în care se adaugă salata, fiartă în prealabil.
3. Se fierbe totul încă 15 minute, până se îngroașă un pic sosul, apoi se ia de pe foc și se menține cratița caldă, timp în care se încinge restul de ulei într-o tigaie nonaderentă, pe foc mic, în care se prăjesc ouăle în jur de două minute, până începe albușul să se gătească.
4. Se pune piper pe fiecare ou și se acoperă tigaia cu un capac până când sunt complet făcute, adică aproximativ încă două minute, apoi se ia tigaia de pe foc.
5. Se pune cheddar pe fiecare felie de pâine și se dau acestea la cuptor până începe să se topească brânza, apoi se taie fiecare felie în patru.
6. Se împarte tocana în patru porții egale, peste care se pune câte un ou și 4 bucățele de pâine, apoi se servește cu un sos picant.