Punch home made
Un deliciu spaniol, ușor alcoolizat, dar dulce, care te prinde mai repede decât ai fi crezut.
750 ml vin roșu, 1/4 cană suc de portocale proaspăt stors, 1/4 cană cogniac, 1 portocală, 1 măr, 1 lămâie, 3 linguri zahăr
1. Se fierbe vinul cu sucul de portocale, cogniacul și zahărul, amestecând continuu într-o cratiță medie, pe foc mic, până se topește de tot zahrul.
2. Se spală fructele, de scoate cotorul mărului, se taie lămâia și portocala felii subțiri, iar mărul felii normale sau cubulețe mici, după care se adaugă în cratița de pe foc și se mai lasă încă 5 minute la fiert.
3. Se poate bea vara, când se consumă rece, cu cuburi de gheață, în pahare mari de vin sau se poate prepara iarna, pe post de vin fiert, dar servită în căni de sticlă termorezistentă.
Tips: Pentru a face un punch mai aromat se pot adăuga și alte fructe.