Quiche cu broccoli şi brânză
Încearcă o reţetă delicioasă şi uşor de preparat, dar mai ales extrem de consistentă şi cu puţine calorii.
50 grame broccoli proaspăt sau congelat, mărunţit, 1/2 ceapă de mărime medie, tocată fin, 2 ouă întregi, 4 albuşuri de ouă, 1/2 cană de lapte cu 2% grăsime, 1 lingură de unt, 1 căţel de usturoi tocat, 3/4 cană brânză Cheddar rasă, 1/4 cană făină, 1 linguriţă de praf de copt, sare şi piper după gust
1. Încinge cuptorul la 350 de grade şi aplică spray pentru gătit într-o formă rotundă pentru plăcintă.
2. Topeşte untul într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu. Adaugă ceapa şi usturoiul şi sotează-le pentru 2 minute. Adaugă broccoli şi mai lasă compoziţia pe foc pentru încă 2-3 minute, până când se frăgezeşte. Adaugă un strop de sare şi piper.
3. Toarnă compoziţia în forma pentru plăcintă şi adaugă deasupra brânza rasă.
4. Într-un bol, amestecă îngredientele rămase şi potriveşte de sare şi piper.
5. Toarnă amestecul din bol peste stratul de brânză rasă.
6. Dă la cuptor pentru 35-40 de minute, până când capătă o crustă aurie. Testează cu un cuţit centrul compoziţiei, iar dacă vârful cuţitului rămâne curat, înseamnă că preparatul este gata.
7. Lasă să se potolească timp de 5 minute şi o poţi servi, atât caldă, cât şi rece.
Reţine: Chiar dacă preparatul nu va avea o crustă perfectă, ca în reclame, nu înseamnă că este mai puţin gustos!