Garnitură de broccoli, cu susan şi portocală
Vrei să încerci să faci ceva diferit cu broccoli? Atunci această reţetă simplă, pentru o garnitură delicioasă şi diet-friendly, este ideală pentru tine.
sare cu granulaţie mare, 340 grame de broccoli, tăiat în bucheţele, 1/2 lingură de amidon de porumb, 1/4 cană suc proaspăt de portocale, 1/4 linguriţă de coajă de portocală, 2 linguri de sos de soia cu un conţinut redus de sodiu, 1/2 linguriţă de ghimbir ras, 1 căţel de usturoi tăiat fin, 1/2 linguriţă de ulei de susan, 1 ceapă verde tocată, 1/2 linguriţă de seminţe de susan, fulgi de ardei roşu, după gust (opţional).
1. Se pune la fiert o oală mare de apă sărată şi se aduce la punctul maxim de fierbere. Se adaugă broccoliul şi se fierbe timp de 1 minut. Se scurge apa imediat şi se pune broccoliul într-un castron mare de apă rece ca gheaţa (pune cât mai multe cuburi de gheaţă), pentru a-l opri din fierbere.
2. Într-un castron mic, se adaugă sucul de portocală, sosul de soia, coaja de portocală şi amidonul de porumb, amestecând până când amidonul se dizolvă.
3. Se încălzeşte o tigaie de tip wok (anti-aderentă) sau o tigaie mare şi adâncă, la foc mare. Se adaugă uleiul de susan, ceapa verde, usturoiul şi ghimbirul şi se sotează preţ de 30 de secunde. Se adaugă sosul şi broccoliul şi se sotează în continuare între 1 şi 2 minute, până când bucăţelele de broccoli sunt moi şi fragede. Se presară seminţe de susan peste broccoli, dar şi fulgii de ardei roşu (dacă optezi pentru ei). Se serveşte imediat.
Reţine: Perfect pentru a fi servit cu somon, cod, carne de pui sau friptură de porc, broccoliul nu trebuie să lipsească din farfuria ta. Ai putea chiar să transformi această garnitură într-un preparat de sine stătător la o masă, dacă sotezi câteva fâşii de carne de vită sau pui, înainte de a pregăti bucheţelele de broccoli.