Supă de broccoli cu cartofi şi parmezan
O supă grosă şi cremoasă, cu ingredinte delicioase şi preparare extrem de rapidă. Poţi face o oală plină de supă pentru toată familia, în mai puţin de 30 de minute.
1 ceapă mică tocată, 1 morcov tocat, 1 tulpină de ţelină tocată, 2 căţei de usturoi, mărunţiţi, 1 linguriţă de unt, 2 linguriţe de făină, 2 căni de supă de pasăre, 1 cană de lapte fără grăsime, 2 cartofi tăiaţi în bucăţele, 1 strop de sare şi piper, 2 bucheţele de broccoli, mărunţite, 2 cănuţe de brânză cheddar fărâmiţată, 2 felii de caşcaval, 1 linguriţă de parmezan
1. Toacă întâi legumele: ceapa, usturoiul, ţelina, broccoli-ul.
2. Într-o oală mare, topeşte untul, adaugă legumele tocate şi ţine-le pe foc până se rumenesc un pic.
3. Adaugă făina, sarea şi piperul şi amestecă uşor.
4. Acum pune supa de pasăre, cartofii şi laptele. Dă focul mai tare şi lasă să ajungă la fierbere. Apoi acoperă cu un capac, dă focul mai mic şi aşteaptă până când cartofii devin moi.
5. Adaugă bucheţelele de broccoli şi parmezanul. Presară sarea şi piperul după gust şi lasă să se facă broccoli-ul fără capac. Pune feliile de caşcaval şi bucăţelele de cheddar.
Pentru a deveni aşa cremoasă ca în poză, scoate din oală câteva ingrediente şi dă-le prin blender o secundă-două până se transformă într-o pastă. Apoi pune-le înapoi în cratiţă şi supa este gata!
Poftă bună!
Articolul anterior Desert de Valentine's Day: Prăjitură de ciocolată, cu cafea, iaurt şi... Articolul următor Pârjoale de somon cu mărar, în 4 paşi simpli