Ratatouille în 10 minute
Toamna este anotimpul în care majoritatea persoanelor răcesc, motiv pentru care trebuie să ne alimentăm sănătos şi să avem mai multă grijă de noi. Iată un pachet de vitamine, ideal pentru întreaga familie.
o lingură de ulei de măsline, 2 ardei graşi, unul roşu şi unul galben, curăţaţi de sâmburi şi tăiaţi felii subţiri cât degetul arătător, 2 căţei de usturoi pisaţi, o vânătă mică, 2 dovlecei de mărime medie, o lingură de oţet de mere, sucul de la 3 roşii.
1. Într-o tigaie pentru paste, încinge uleiul de măsline, adaugă usturoiul şi ardeiul gras. Găteşte pentru 2 minute sau până când se înmoaie ardeii.
2. Între timp, curăţă vânăta şi dovlecelul, tocă-le cuburi şi adaugă-le peste ardei. Găteşte pentru încă 2 minute sau până se înmoaie legumele.
3. Adaugă oţetul şi sucul de roşii, amestecă bine, adaugă o cană cu apă, acoperă tigaia, dă focul la mic şi lasă să fiarbă încă 4 minute.
4. Asezonează cu sare şi piper, după care serviţi preparatul cald.
Poftă bună!
Articolul anterior Plăcintă cu vită, ciuperci şi ceapă caramelizată Articolul următor Plăcintă cu bacon, muştar şi roşii