Tartă curcubeu
Mâncarea nu trebuie să te atragă doar prin gust, ci şi prin aspect. Astăzi avem pentru tine o reţetă colorată şi extrem de delicioasă.
3 căţei de usturoi pisaţi, o ceapă roşie, tăiată felii, 2 ardei capia, tăiat în fâşii subţiri, un ardei gras galben, tăiat fâşii subţiri, 3 linguri de ulei de măsline, 2 dovlecei, tăiaţi în felii subţiri, 300 g ciuperci, 6 ouă mari, un sfert de ceaşcă de frişcă, 2 linguriţe de sare, 8 felii de pâine prăjită şi tăiată cuburi, un pachet de cremă de brânză, 2 ceşti de brânză Cheddar tocată.
1. Într-o tigaie, pune uleiul de măsline şi căleşte usturoiul, ceapa şi ardeii, după care, scurge legumele şi lasă-le deoparte.
2. Căleşte într-o altă tigaie dovleceii până se înmoaie, scurge-i şi pune-i deoparte.
3. Separat, căleşte ciupercile până se înmoaie, scurge-le şi pune-le deoparte.
4. Într-un bol mare amestecă legumele sote cu jumătate din pâinea prăjită.
5. Pregăteşte o foaie de tartă, aşaz-o în tava de copt şi toarnă în ea amestecul de legume din tigaie, pâinea prăjită rămasă şi brânza Cheddar.
6. Bagă la cuptor tarta de legume pentru o oră la foc mediu, iar după 45 de minute acoper-o cu o folie de aluminiu pentru a preveni rumenirea excesivă.
Preparatul se serveşte cald!
Poftă bună!
Articolul anterior Salată de ton cu citrice Articolul următor Rulouri de pui cu sos alb