Tort de pepene roşu
Este un tort delicios şi răcoros, special pentru aceste zile cu temperaturi ridicate.
2 căni de lapte de cocos, 2 linguri de nectar de cocos sau sirop de arţar, o lingură de extract de vanilie, 2 linguri de zeamă de lămâie, un kiwi, fructe de pădure şi zmeură, un pepene roşu.
1. Lasă peste noapte la congelator 2 căni de lapte de cocos. Datorită temperaturii scăzute se va separa conţinutul, pe fund rămânând partea lichidă, iar deasupra partea cremoasă.
2. Pune un vas de yena la congelator, împreună cu uneltele de la mixer, pentru 5 minute. Scoate paharele cu lapte de cocos de la frigider şi întoarce-le cu faţa în jos, iar laptele trebuie să rămână în partea de sus. Cu o lingură, ia crema de cocos şi pune-o în vasul de yena pe care l-ai băgat la frigider.
3. Adaugă peste ea nectar de cocos sau ulei de arţar, extractul de vanilie şi zeama de lămâie şi bagă-le la blender. După ce ai obţinut o compoziţie cremoasă, las-o pentru 20 de minute la frigider.
4. Taie capacele de la pepene, apoi curăţă-l de coajă. Pune miezul de pepene pe o farfurie şi tamponează-l cu prosoape de bucătărie, după care, taie-l în 8 bucăţi.
5. Îngheaţă bucăţile de pepene, după care, aşază-le pe o farfurie, îmbracă-le în crema făcută la blender, decorează cu alune, fructe de pădure, zmeură şi kiwi.
Poftă bună!