Cartofii acordeon cu rozmarin si usturoi sunt potriviti pentru serile reci de toamna, dar si pentru perioadele in care vrem sa ne detoxifiem organismul.
Ingrediente
5 cartofi albi mari, de preferat noi, spalati bine, fara sa fie curatati de coaja
4 linguri de ulei de masline
8 catei de usturoi - taiati subtire pe lungime
6 crengute de rozmarin
sare
piper
Preparare
Incinge cuptorul la 220 grade Celsius, cat timp speli si usuci cartofii, dar lasa-le coaja.Taie cartofii felii subtiri, dar ai grija totusi sa ramana lipite intre ele ca in inaginea de mai jos.
Asaza cartofii intr-un vas de yena in forma rotunda si baga usturoi taiat marunt printre felii. Rupe apoi crengutele de rozmarin si baga-le ptintre cartofi, sau daca ai rozmarin macinat, presara usor printre felii.
Pe fundul vasului de yena toarna putin ulei de masline, putina sare si piper, ca se patrunda si pe fundul cartofilor. Stropeste cartofii cu 1-2 linguri de unei de masline, pune cartofii taiati acordeon in vas si condimenteaza cu sare si piper.
Baga vasul la cuptor pentru 35 de minute, scoate-i, mai pune putin ulei de masline peste ei si baga-i din nou 25-30 de minute la cuptor. Ai grija la foc ca sa nu arzi cartofii, urmareste-i in functie de cum se rumenesc si lasa flacara la mic. SURSA
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Pulpa de porc coapta in paine