Ți-e dor să încerci un preparat nou, sărat, inspirat chiar din bucătăria franțuzească? Îți propunem să încerci quiche, un preparat obținut dintr-un aluat sfărâmicios și o umplutură din legume, carne, brânzeturi și ouă.
Ingrediente necesare:
– 230 gr unt
– 350 gr făina
– o lingură zahăr
– o linguriță sare
– 60-100 ml apă rece
Ingrediente pentru umplutură:
– 125g cubulețe bacon
– 3 ouă
– 400ml smântână dulce
– ½ linguriță sare
– piper
– un vârf de cuțit nucșoară
– 4 fire ceapă verde tocate mărunt
– ½ legătură pătrunjel tocat mărunt
– 30 g unt
Mod de preparare:
Pune untul tăiat cubulețe, făina, sarea și zahărul în robotul de bucătărie până compoziția are textura unui pesmet.
Adăugă apoi apă, lingură cu lingură. Adăugă între 60-100ml apă foarte rece, până aluatul începe să se lege.
Mută apoi aluatul obținut pe o folie alimentară, formând un disc.
Între timp, prajește cubulețele de bacon într-o tigaie, până sunt rumenite și crocante. Scoate-le apoi pe un prosop de hârtie, iar între timp bate ouăle că pentru omletă, apoi adăugă smântana dulce și amestecă bine. La final adăugă ceapa verde tocată mărunt, pătrunjelul, sare, piper și nucșoară proaspăt măcinată. Amestecă bine.
După ce aluatul a stat 30 min la rece, întinde-l și în tava tapetată cu unt și făină. Apoi, folosind o furculiță, înțeapă-l din loc în loc și coace-l 8 minute, în cuptorul încins la 200°C.
Mai lasă-l la cuptor câteva minute, până începe să prindă culoare. Pune cubulețele de bacon peste aluatul fierbinte, apoi toarnă amestecul de ouă și smântână dulce. Pune cubulețele de unt și dă totul la cuptor 25-30 min sau până quiche-ul începe să se rumenească și să aibă o consistență omogenă.